Endelig kom brevet fra pladsanvisningen med en plads til Dagmar, men stor var skuffelsen, da den tilbudte plads var en dagplejer. Ikke fordi jeg har noget imod de mange flinke og rare dagplejemødre rundt omkring i landet, men det var bare ikke det vi ville. Nu er pasningssituationen ikke noget at spøge med i Århus Kommune så vi tog kontakt til områdelederen for den udvalgte dagplejemor for at se hvad hun var for en størrelse og om det var noget vi kunne forliges med. Ja eller rettere sagt, så ringde Janni til hende flere gange kun for at møde en telefonsvarer uden oplysninger om hvornår man kunne forvente at træffe gatekeeperen til dagplejeren.

Besøg
Det lykkedes dog til sidst at få fat i områdelederen og få et telefonnummer til dagplejemoderen og vi fik aftalt at komme forbi. Hun virkede flink og rar og det var måske ikke så slemt. Men der var noget der ikke stemte. Afstanden: Janni kan ikke komme til at aflevere eller hente Dagmar da der ikke kører nogle busser mellem Brabrand og Skjoldhøj.

Pladsanvisningen
I dag ringede Janni så til pladsanvisningen, eller pladsmisvisningen, for at høre om det ikke var muligt at finde en anden plads lidt tættere på – gerne i vores ønskeinstitution. 

“Neeej – det kan overhovedet ikke komme på tale – I har fået et tilbud og det kan i jo tage eller lade være;” var beskeden mere eller mindre ordret fra pladsanvisningen. Kan vi selv gøre noget for at lette jeres arbejde så vi får den plads i gerne vil have?

Fejl eller skrankepavedumhed
Sådan et svar har jeg svært ved at acceptere, så jeg gik i gang med at læse lidt om reglerne og retningslinjerne for garantipladser i Århus Kommune.  Det er ikke let eftersom det udelukkende er meget vage formuleringer og et oversigtskort man ikke kan regne med. Så jeg ringede til Pladsanvisningen og spurgte efter hvilke kriterier garantidistriktet og garantipladsen blev tildelt. 1. det geografiske område. Jeg ved ikke med jer, men Skoldhøj ligger klods op ad Viborgvej og vi bor klods op af Silkeborgvej. Det er to forskellige områder, men skidt da med det. Så træder (den udokumenterede) regel nr. 2 da bare i kraft: 30 minutters transport med offentlig transportmidler fra hjem til tilbud. Ja godaw mand med et økseskaft. Fra vores hjem til dagplejen er der én gang i døgnet (med lidt god vilje) 27 minutter med bus – ellers hedder den 47 eller 51 minutter og det er jo så kun når Dagmar skal afleveres i hjemmet. De dage hvor det foregår i legestuen så er rejsetiden på en god dag 47 minutter.  Altså forudsat at Århus Sporvejes busser kommer i den rigtige rækkefølge og til tiden ikke mindst.

Ja det kunne damen i Pladsanvisingen jo godt se, men “vores” pladsanviser var der altså ikke i denne her uge, men vi kunne jo prøve igen på mandag.

Hvad så med de 5 dages svarfrist som I har givet os?, spurgte jeg om.

Ja det kunne damen i Pladsanvisningen jo også godt se, så vi sætter jeres tidsfrist i bero. 

Så må vi se hvad de siger på mandag. Opfølgning følger….