Det lyder som et telefonnummer til et af landets bedst reklamerede forsikringsselskaber; men det er et ikke! Det er et yderst handy nummer alle burde have kodet ind i mobilen til når man påkører et stykke vildt på landevejen.
For det var hvad jeg gjorde fredag aften efter Rikkes (vores “gamle” nabo) 30-års fødselsdag i Gesten. Jesper var syg, nærmest blåviolet i hovedet krydret med en ond koldsved og Dagmar var helt fra snøvsen efter mødet med 70 hujende fødselsdagsgæster i et lidt for lummert forsamlingshus. De sad begge og peb på bagsædet, da det skete. Der holder to biler i modsatte kørebane, dem ænsede jeg ikke før bagefter. Lige med et ser jeg ud af øjenkrogen noget ligge og flavre på min bane. Er det en plastikpose – nej, en sæk cement – nej. Tankerne arbejder på højtryk. FUCK, det er en hjorteting, der ligger og spræller med benene. I løbet af de næste splitsekunder fik jeg gravet køreteorien frem, hvordan er det man undviger uden at vælte, skride ud og køre frontalt ind i modkørende?
Jeg klarede det næsten: dvs. jeg fik drejet så meget over i modsatte bane, jeg kunne uden at miste heredømmet, dog ramte jeg dyret, men kørte kun over dens bagben – hvis man kan sige kun om at køre over et levende væsen (!)
Jeg fik standset og så sad vi så der. Vi skal ringe til nogen – men hvem er det egentlig lige? 112 var vores bedste bud, selvom vi jo godt var klar over at det ikke helt er deres område. De kunne heldigvis give os det rigtige: 70102030.
Heldigvis var dyret dødt efter fjerde bil… Så vi kunne heldigvis stikke næsen hjemad i noget mere adstadigt tempo og adrenalinen var først helt ude af kroppen, da vi nåede indkørslen…..